EN
Manuali i Sigurisë së Parkut Trampoline
Manuali i Sigurisë së Parkut Trampoline
09 maj 2022 / Shiko: 51

Si të gjitha sportet, trampolinat kanë disa rreziqe sigurie në përdorim. Kushtojini vëmendje tre masave paraprake më të rëndësishme të sigurisë:

Kërceni brenda kufijve të aftësisë suaj kur kërceni

Kini kujdes nga lojtarët e tjerë që po kërcejnë

Ndiqni udhëzimet e sigurisë

Fëmijët me sëmundje të zemrës, sëmundje infektive, sëmundje mendore ose demencë nuk lejohen të hyjnë

Mbajtja e peshës me trampolinë

Dinamik një katror 130 kg, statik një katror 170 kg.


Udhëzimet e Sigurisë:

1. Trampolina rekomandohet për personat mbi 6 vjeç dhe pesha e kërkuar është më pak se 100 kg

2. Duhet të ngroheni përpara se të hyni në trampolinë të vendit të ngjarjes

3. Vishni çorape të veçanta trampoline për të mbajtur një kapje të mirë

4. Vetëm një person mund të qëndrojë në një trampolinë në të njëjtën kohë, mos kërceni në trampolinë në të njëjtën kohë

5. Kushtojini vëmendje njerëzve të tjerë që kërcejnë në çdo kohë dhe kushtojini vëmendje të shmangni lojtarët e rinj

6. Kur kërceni, përdorni këmbët ose të pasmet tuaja për të zbritur në sipërfaqen e trampolinës

7. Mos u mundoni të bëni gjëra që janë përtej aftësive tuaja

8. Mos qëndroni dhe mos u hidhni në trampolinë

9. Kërcimi i dyfishtë, mundja, loja me shaka, vrapimi ose shtytja dhe tërheqja në trampolinë është rreptësisht e ndaluar

10. Ushqimet dhe pijet nuk mund të sillen në vend

11. Pas hyrjes në vend, lojtarët duhet të heqin bizhuteri të mëdha ose të lirshme, thumba, dhe nëse është e mundur, syze dhe aparate dëgjimi.

12. Nuk mund të kërcejë në gjendje të dehur

13. Fëmijët duhet të shoqërohen nga të rriturit pas hyrjes në vend

14. Mos luani me miqtë tuaj në një qëndrim "a guxoni..." ndërsa kërceni

15. Mos luani nën trampolinë


Udhëzimet e sigurisë për zonat e kërcimit të lirë

1. Vetëm një person mund të kërcejë në një trampolinë në të njëjtën kohë

2. Kushtojini vëmendje njerëzve të tjerë që kërcejnë në çdo kohë dhe kushtojini vëmendje të shmangni lojtarët e rinj

3. Mos u mundoni të bëni veprime përtej aftësive tuaja; mos imitoni veprimet e trajnerëve; vëzhgoni nëse ka njerëz poshtë kur hidhen nga pishina me sfungjer për të shmangur incidentet e rrëmujës

4. Mos qëndroni dhe mos u hidhni në trampolinë

5. Kur kërceni, përdorni këmbët ose ijet për t'u ulur në sipërfaqen e trampolinës

6. Kërcimi i dyfishtë, mundja, loja me shaka, vrapimi ose shtytja dhe tërheqja në trampolinë është rreptësisht e ndaluar


Udhëzimet e Sigurisë për Zonat Slam Dunk

1. Nuk mund të varesh në shportë gjatë gjithë kohës

2. Vetëm një person mund të qëndrojë në një trampoline në të njëjtën kohë

3. Mos u mundoni të përplasni dunk përtej aftësive tuaja

4. Mos u hidhni përpara dhe mbrapa midis dyshekëve të trampolinës ngjitur


Udhëzime sigurie për mure të buta

1. Ky mur i softuerit është vetëm për lojtarët e avancuar

2. Mos u mundoni të bëni lëvizje ngjitjeje në mur që janë përtej aftësive tuaja

3. Mos u ngjitni në këtë mur, nëse nuk mund të vraponi ose kërceni në këtë mur, ju lutemi praktikoni aftësitë e nevojshme në zona të tjera fillimisht

4. Vetëm një person mund të qëndrojë në një zonë muri në të njëjtën kohë

5. Kur jeni tashmë duke qëndruar në mur, qëndroni në pjesën më të lartë të murit dhe ruani pjesën tjetër që ta përdorin lojtarët e tjerë (ky mur i butë është i disponueshëm vetëm për lojtarët e avancuar)

6. Kur hidheni nga muri, sigurohuni që të mos ketë njerëz të tjerë në trampolinë më poshtë (Ky softwall është vetëm për lojtarët e avancuar).


Udhëzimet e sigurisë për zonat e trampolinës profesionale

1. Jini jashtëzakonisht të kujdesshëm në zonën e trampolinës profesionale sepse lejon lojtarin të kërcejë shumë lart dhe rrit vështirësinë.

shkallën dhe rrezikun.

2. Mos u mundoni të hidheni përtej aftësive tuaja

3. Vetëm një person mund të qëndrojë në një trampolinë profesionale në të njëjtën kohë

4. Mos kërceni dhe mos u ulni në trampolinë

5. Ju lutemi mos u ngjitni me ndonjë objekt të mprehtë të materialeve të forta si metali për të shmangur goditjen me thikë ose

të tjerët.

6. Ndalohet rreptësisht mbajtja e sendeve me vlerë (si telefonat celularë, orët, etj.) për të parandaluar humbjet ekonomike të shkaktuara nga dëmtimi i rënies.

7. Mos hani asnjë ushqim në vend për të shmangur kërcitjen dhe shkaktimin e ushqimit të mbërthyer në fyt për të hyrë në zgavrën e hundës.

situatë e jashtme.

8. Pacientët me sëmundje të zemrës, sëmundje kardio-cerebrale, personat me akrofobi dhe shqetësime të tjera fizike janë të ndaluar të luajnë.

muri i butë është vetëm për lojtarët e avancuar)

Udhëzimet për sigurinë e zonës së ngjitjes

Mos i tërhiqni fëmijët e tjerë gjatë lojës.

Mos u hidhni në murin e ngjitjes.

Është e ndaluar të kërcesh direkt pas ngjitjes.

Ndalohet ndjekja e fëmijëve të tjerë për t'u ngjitur në të njëjtin pozicion.

Lëvizjet e vështira që nuk janë të përshtatshme për fëmijët si ngjitja dhe kërcimi janë të ndaluara.

Ju lutemi mos shtyni sipas dëshirës dhe zbatoni urdhrin.

Ju lutemi, mos u ngjitni me objekte të mprehta të materialeve të forta si metali për të shmangur goditjen me thikë ose

të tjerët. Ndalohet rreptësisht mbajtja e sendeve me vlerë (si telefonat celularë, orët, etj.) për të parandaluar humbjet ekonomike të shkaktuara nga dëmtimi i rënies.

Udhëzimet për sigurinë e pishinës me sfungjer


1. Ndalohet rreptësisht të bësh “kthim në ajër”, mos e prekni tokën me kokë apo bark dhe ekspozoni gjithmonë sipërfaqen e pishinës me bllok sfungjeri.

2. Asnjëherë mos e varrosni veten ose të tjerët në pishinën e topave të sfungjerit

3. Mos e hidhni dhe mos e zgjidhni sfungjerin dhe mos e hidhni sfungjerin nga pishina

4. Ju lutemi mbajeni bllokun e sfungjerit në pishinën e sfungjerit

5. Ju lutemi mos u ngjitni me ndonjë objekt të mprehtë të materialeve të forta si metali për të shmangur goditjen me thikë ose

të tjerët. Ndalohet rreptësisht mbajtja e sendeve me vlerë (si telefonat celularë, orët, etj.) për të parandaluar humbjet ekonomike të shkaktuara nga dëmtimi i rënies.

7. Është rreptësisht e ndaluar të hidhesh në pishinën e sfungjerit me qëndrim zhytjeje

8. Është rreptësisht e ndaluar të kërcesh direkt në pishinën e sfungjerit nga një lartësi


Të lutem shko
mesazh

Powerde Nga

E drejta e autorit© 2022 Wenzhou XingJian Play Toys Co., Ltd. nga injnet - Blog | sitemap | Politikat e privatësisë | Termat dhe Kushtet