EN
Parku i trampolinës-- po bëhet gjithnjë e më tërheqës për të rinjtë.
Parku i trampolinës-- po bëhet gjithnjë e më tërheqës për të rinjtë.
28 shtator 2022 / Shiko: 22

Çfarë bëni gjatë fundjavës? Kjo pyetje mund të jetë lloji i kërkimit të shpirtit për të cilin mendojnë shumë të rinj sot.

Përveç gjumit për të rimbushur disponimin dhe energjinë e rraskapitur nga puna, të rinjtë gjithmonë përpiqen të gjejnë më shumë mënyra për të lehtësuar stresin. Nëse njerëzit e moshës së mesme pinë çaj, shkojnë për peshkim ose kalojnë kohë vetëm në makinë, atëherë nevojat e të rinjve do të jenë më të diferencuara, ata duan të provojnë më shumë gjëra, të përshtatshme për brezin e ri.Për më tepër, ekziston nevoja thelbësore për të "lëvizur pak" por jo plotësisht "lëvizje". Pra dhoma e arratisjes, gjuajtja me vezë, makineritë e skive, gjuajtja me hark, gjuajtja, parku i trampolinës... Të gjitha llojet e sporteve argëtuese bëhen një formë e re e tipit sportiv për të rinjtë.

Ka shumë përfitime të fitnesit në trampolinë:


1. Konsumon shumë kalori

Ushtrimi me trampolinë, krahasuar me ushtrimet e rregullta në dysheme, ushtrimet me trampolinë, ndikimi në gjymtyrë, veçanërisht nyje, 80% më pak, 10 minuta stërvitje me trampolinë djegin të njëjtën sasi yndyre sa 30 minuta vrapim.


2. Ndikim i vogël në trup

Ndikimi në trup është i vogël, por mund të konsumojë shumë kalori. Trampoline u ofron njerëzve një alternativë interesante ndaj stërvitjes tradicionale aerobike, si p.sh. rutine ose ecje, duke u sjellë më shumë njerëzve një përvojë të lumtur dhe të shëndetshme.


3 Detoksoni dhe reduktoni stresin

Gjatë kërcimit, është gjithashtu në përshpejtimin e metabolizmit të trupit dhe qarkullimit të gjakut, mbetjet dhe toksinat e akumuluara nga trupi do të shkarkohen shpejt nga trupi. Me zhdukjen e toksinës, ajo natyrisht arrin një efekt më të djegur të yndyrës.


4. Bëni ushtrime të lehta pa u lodhur

Një avantazh tjetër i trampolinës ndaj sporteve të tjera është se nuk lodheni. Kaloni nga kërcimet e kushtueshme lart e poshtë në kërcime të thjeshta majtas dhe djathtas, të cilat gjithashtu djegin më shumë yndyrë sesa ecja në tokë.


5. Lehtësoni stresin

Ushtrimi i rregullt gjithashtu ndihmon në lehtësimin e stresit. Në procesin e përvojës do të ketë ndjenjën e fluturimit, mund të lehtësojë lodhjen dhe presionin e të gjithë trupit, t'i bëjë njerëzit të lumtur. 


Ushtrimi i rregullt gjithashtu ndihmon në lehtësimin e stresit. Në procesin e përvojës do të ketë ndjenjën e fluturimit, mund të lehtësojë lodhjen dhe presionin e të gjithë trupit, t'i bëjë njerëzit të lumtur. A do të jetë një biznes i mirë tani parku i trampolinës, i cili është bërë pothuajse një sport i rregullt familjar në të gjithë botën?


Trampolina ekziston prej kohësh, por ka qenë e mirëpritur për të rinjtë e qytetit shesh lojrash shtëpie vetëm në dy vitet e fundit.


Në platforma të tilla si tiktok, Instagram, Facebook, twitter ka miliona këshilla dhe video rreth parqeve me trampolinë. Shumë të famshëm në internet i kanë etiketuar parqet e trampolinës si "argëtim për uljen e yndyrës" dhe "argëtim dhe jo të lodhur". Një qindra hapësirë ​​katrore, trampoline e vazhdueshme është forma kryesore e biznesit. Duke rënë poshtë, duke kërcyer lart, njerëzit shijojnë momentin e pezullimit në ajër, një arratisje të përkohshme nga graviteti dhe gjatë kësaj kohe, lënë mënjanë çdo shqetësim dhe presion. Disa lojtarë të moshuar, do të bëjnë një sërë pozash, do të bëjnë foton më të mirë pas përfundimit të aktivitetit ta shfaqin në rrjetin e tyre social dhe lojtarët e nivelit të lartë do të përdorin murin, për të arritur një lëvizje të lartë të vështirë.


Trampolina, tradicionalisht një formë e gjimnastikës, doli në sy të publikut kur u përfshi zyrtarisht në Lojërat Olimpike në vitin 2000. Më pas, në Shtetet e Bashkuara dhe vende të tjera, gradualisht u fut në fushën e argëtimit, ka parqe me temë trampoline, klube trampoline dhe forma të tjera.


Qindra vende, pajisje trampoline për të akomoduar turma të mëdha. Prandaj, grupi i parë i parqeve të trampolinës u përqendruan në qytetet e nivelit të parë dhe të dytë, të cilat u bënë zgjedhja e parë për të rinjtë urbanë.Në përgjithësi, parku i trampolinës është më shumë si një shesh lojrash me një projekt të vetëm. Në thelb ngarkon tarifat e biletave. Pas kësaj, të rinjtë mund të shijojnë disa orë argëtim në trampolinë, dhe të ardhurat shtesë janë kryesisht ushqime, pije ose shpenzime shoqëruese të trajnerit.


Parqet e trampolinës vizitohen kryesisht nga njerëz të lindur në vitet 1990 apo edhe 2000. Ngjashëm me projektet e njohura argëtuese brenda qytetit, si dhoma e arratisjes dhe vrasjet e dramës në vitet e fundit, grupet e klientëve të parkut trampoline janë kryesisht studentë dhe çifte, ndërtimi i ekipeve me jakë të bardhë dhe udhëtimet prindër-fëmijë të familjeve të reja, etj. Çmimi i biletës gjithashtu ka biletë studenti, biletë prind-fëmijë, biletë çifti dhe mënyra të tjera specifike marketingu.


"Dekompresoni" dhe "humbni yndyrën" janë dy fraza që bashkohen me një park trampoline. Për të rinjtë e “stresuar”, gjumi për t’u zgjuar në mënyrë natyrale në fundjavë nuk mund të largojë plotësisht ankthin dhe stresin e javës dhe nevojitet një kanal i ri për të çliruar emocionet e tyre.


Ndryshe nga aktivitetet për të cilat interesohen të rinjtë, si piknikët, kampet e kampingut dhe skenarët, vlera industriale e parqeve të brendshme të trampolinës duket se nuk është përcaktuar plotësisht.Sipas statistikave jo të plota, pas testimit të tregut në vitet e para, më shumë se 3,000 parqe trampoline u hapën nga viti 2017 deri në vitin 2019. Nga njëra anë, tregu dominohet nga investimet individuale dhe nuk ka funksionim sistematik të ushtarëve të rraskapitur, me vendet e pajisjeve me cilësi të ulët për të konkurruar në çmim, duke rezultuar në cilësi të pabarabartë të përvojës; Nga ana tjetër, si një projekt me kosto të rëndë, disa praktikues janë relativisht dritëshkurtër dhe duan vetëm të fitojnë para të shpejta.


Parku i trampolinës dhe format e tjera të sallës sportive argëtuese, referenca më e mirë duhet të jetë Disney dhe parqet e tjera argëtuese, të bëhen qyteti i zgjedhur për familjen gjatë pushimeve. “Dhe nuk është diçka që vetëm fëmijët mund ta bëjnë, prindërit mund ta bëjnë, është diçka që fëmijët dhe prindërit mund ta bëjnë së bashku.


Trampolinë, zip line, kurs litar, makineri skijimi, kurs Ninjia... Është modeli i biznesit të parkut argëtues për të kombinuar sende të ndryshme së bashku dhe për të luajtur në formën e një kalimi. Megjithatë, ndryshe nga forma tradicionale e parkut zbavitës, parku trampoline do të rrënjoset në pasuritë e paluajtshme komerciale, duke u bërë konvergjenca dhe divergjenca e njerëzve në zonën e biznesit dhe do të bëhet lloji parësor i investimit të pasurive të paluajtshme komerciale, me mundësinë e duke u bërë një pikë referimi.


Kostoja e hyrjes së një parku trampoline është në thelb më shumë se 200000 12 USD. Sipas përvojës së kaluar dhe situatës aktuale, investimi dhe kostoja e funksionimit mund të rikuperohet brenda 60 muajve dhe përfitimi kryesor është bileta, e cila është rreth 70-XNUMX %, ndërsa pjesa tjetër është katering, trajnime, biznese periferike dhe të tjera ndihmëse.


Sipas të dhënave, në një park trampoline në Shangai, pritën afro 50 milionë njerëz gjatë shtatë ditëve të Ditës Kombëtare, dhe numri mesatar ditor i vizitorëve në dyqane ishte më shumë se 1000 njerëz. Problemi i zakonshëm i këtij lloji të vendeve argëtuese të brendshme është se fluksi i pasagjerëve është shumë i dukshëm, i cili është dy herë më i lartë gjatë pushimeve sesa gjatë ditëve të javës, dhe fluksi ditor i njerëzve gjatë pushimeve dimërore dhe verore gjithashtu mbahet në thelb në më shumë se 300 njerëzit. 


Investimi i parkut trampoline i përket projektit të performancës me kosto të lartë, kryesisht varet nga pika e fitimit të projektit është fikse, kryesisht mbështetet në shitjet e biletave, për sa kohë që për të siguruar integritetin e sigurisë së pajisjeve dëfrimi dhe janë përditësuar vazhdimisht, fitimet e mëvonshme nuk janë do të zhduket, kështu që investitorët mund të jenë plotësisht të guximshëm për të provuar investimin e projektit në trampolinë.

Të lutem shko
mesazh

Powerde Nga

E drejta e autorit© 2022 Wenzhou XingJian Play Toys Co., Ltd. nga injnet - Blog | sitemap | Politikat e privatësisë | Termat dhe Kushtet