EN
Dizajn i humanizuar i hapësirës së fëmijëve
Dizajn i humanizuar i hapësirës së fëmijëve
28 shtator 2022 / Shiko: 15

Dizajni i pajisjeve argëtuese të fëmijëve në natyrë dhe pajisjeve të dëfrimit pa energji duhet të mbrojë humanizimin. Duke parë botën nga këndvështrimi i fëmijëve, fëmijët janë qendra dhe shkalla e dizajnit, duke përfshirë shkallët fiziologjike dhe peshore psikologjike.

Kënaqësia e shkallës psikologjike të fëmijëve mund të arrihet përmes dizajnit të humanizuar. Në këndin e lojërave, fëmijët duhet të ndjejnë një ndjenjë të fortë përkatësie dhe sigurie. Nëpërmjet dizajnit të detajuar, ai mund të ndihmojë në përmirësimin dhe përsosjen e formësimit të personalitetit të fëmijëve, në mënyrë që të luajë një rol në të gjithë procesin e rritjes së fëmijëve në një promovim pozitiv. Parku ka kërkesa të veçanta ngjyrash për mjedisin. Është e ngrohtë, e qetë, harmonike, e këndshme dhe e rehatshme në mënyrë që fëmijët që luajnë në park të mund të ndikojnë në kujtesën, mendimet dhe vullnetin e tyre përmes efekteve vizuale dhe të ndjejnë kënaqësinë vizuale që sjellin ngjyrat. Nëpërmjet kësaj përvoje vizuale, ju mund të merrni një përvojë të pasur dhe të këndshme lojrash.1. Siguria.

Pajisjet e lojës për fëmijë duhet të jenë në përputhje me standardin kombëtar IS09001, standardin evropian EN1176 dhe standardin amerikan ASTM-F1487. Gjatë përdorimit normal të pajisjeve argëtuese, është e nevojshme të mbroni fëmijën nga dëmtimi i produktit. Edhe nëse operacioni i gabuar kryhet pa vetëdije, lëndimi mund të minimizohet për të siguruar performancën e sigurisë. Fëmijëve u mungon një mekanizëm i pjekur vetë-mbrojtës. Prandaj, pajisjet e lojës duhet të testohen për sa i përket pastrimit të produktit, distancës, materialit, fortësisë, lartësisë, etj. Në përzgjedhjen e materialeve të pajisjeve, mund të zgjidhen plastika miqësore me mjedisin dhe materialet prej druri, të cilat janë të dyja miqësore me mjedisin. Estetikisht e këndshme, ndërkohë që ofron kushte të sigurta të prekjes për fëmijët.


Së dyti, siguria i referohet edhe kujdesit të gjithanshëm për botën shpirtërore të fëmijëve. Për shembull, në planifikimin e përgjithshëm të parkut, krijimi dhe dizenjimi i imazheve ose temave IP duhet të bartë barrën e zgjedhjes së imazheve vizatimorë me prirje për të tërhequr ndjenjën e distancës me fëmijët. Dhe luani një shkallë të caktuar të efektit qetësues emocional.2. Interesante.

Dizajn i humanizuar për të përmbushur nevojat emocionale të fëmijëve. Për fëmijët, fëmijët janë në thelb emocionalë dhe u pëlqen të afrohen me produkte interesante që janë plot jetë. Prandaj, disa produkte për fëmijë me ngjyra të ndezura, forma të ekzagjeruara dhe forma vizatimore tërheqin më lehtë vëmendjen e fëmijëve, gjë që mund t'i bëjë ata të fitojnë kënaqësi shpirtërore dhe të plotësojnë nevojat e tyre psikologjike.3. Lojtari

Argëtimi është fjala e fundit e zhvillimit. Në procesin e projektimit të parkut, është e nevojshme të merren parasysh plotësisht nevojat dhe karakteristikat e fëmijëve dhe të kryhet dizajni i personalizuar në mënyrë të synuar. Grumbullimi i thjeshtë i pajisjeve nuk është asgjë e re, dhe ambientet e pandryshueshme argëtuese janë të lehta për t'i lodhur turistët. Prandaj, fuqia e fortë e butë kulturore është çelësi për të përmirësuar lojën e parkut.


Është tendenca aktuale e përgjithshme për të mësuar më shumë, për të inovuar më shumë, për të menduar më shumë, për të eksploruar strategji novatore për dizajn të personalizuar dhe për të zhvilluar forma më të luajtshme të lojës.


Të lutem shko
mesazh

Powerde Nga

E drejta e autorit© 2022 Wenzhou XingJian Play Toys Co., Ltd. nga injnet - Blog | sitemap | Politikat e privatësisë | Termat dhe Kushtet